Schar Broodmix bruin glutenvrij

Merk
Inhoud
1 Kilogram
6,69 Consument adviesprijs
 Er is voldoende op voorraad  Op voorraad
EAN 8008698008997
ARTNR 829446
 

Productinformatie

Broodmix bruin
Dr Schar Broodmix bruin

Ingrediënten
Maïszetmeel, lijnzaadmeel (12%), boekweitmeel (8%), erwtenzemelen, rijstzemelen, appelvezels, suiker, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, zout.

Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram  
Energiewaarde 1375 kj (326 kcal)
Eiwitten 6.1 gr.
Koolhydratenwaarvan suikers 63.0 gr.2.1 gr.
Vettenwaarvan verzadigd 2.6 gr.0.5 gr.
Vezels 13.0 gr.
Zout 0.75 gr.


Gebruik
Voor bruinbrood: 500 gram Mix It Dunkel, 6 gram olie, 10 gram droge gist of 12 gram verse gist, 630 ml water, 8 gram zout.

Doe de meelmix in een kom. Meng de Mix It Dunkel met de droge gist en met het water. Gebruikt u verse gist, laat deze dan in wat lauwarm water (30℃) oplossen en giet dit bij het meel. Voeg het zout toe en kneed alles gedurende ca. 2 minuten met een mixer met deeghaken op de laagste stand. Doe daarna zonder de mixer uit te schakelen de olie bij het deeg, zet de mixer op een hogere stand en kneed het deeg nog 4-5 minuten. Doe het deeg in een ingevette en bestoven bakvorm. Strijk het glad. Bedek de broodvorm met een vochtige theedoek of met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plaats ca. 30-45 minuten rijzen (tot het in omvang is verdubbeld). Bestrijk het gerezen brood met wat zonnebloemolie; zo krijgt het na het bakken een mooie bruine korst. Plaats in de tussentijd een vuurvaste schaal met water op de bodem van de oven en verwarm voor op 190°C (met boven- en onderverwarming). Bak het brood in 60 minuten gaar. Neem het brood uit de oven, keer de vorm om en snijd het brood pas aan, wanneer het volledig is afgekoeld. Het brood in de koelkast bewaren.

Bewaren
Droog en afgesloten bewaren.

Fabrikant / Distributeur
Glutenvrijtotaal BV, Lijnbaan 8, 2352 CK Leiderdorp, Nederland

Land van herkomst
Oostenrijk
Maïszetmeel, lijnzaadmeel (12%), boekweitmeel (8%), erwtenzemelen, rijstzemelen, appelvezels, suiker, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, zout.
Voor bruinbrood: 500 gram Mix It Dunkel, 6 gram olie, 10 gram droge gist of 12 gram verse gist, 630 ml water, 8 gram zout. Doe de meelmix in een kom. Meng de Mix It Dunkel met de droge gist en met het water. Gebruikt u verse gist, laat deze dan in wat lauwarm water (30℃) oplossen en giet dit bij het meel. Voeg het zout toe en kneed alles gedurende ca. 2 minuten met een mixer met deeghaken op de laagste stand. Doe daarna zonder de mixer uit te schakelen de olie bij het deeg, zet de mixer op een hogere stand en kneed het deeg nog 4-5 minuten. Doe het deeg in een ingevette en bestoven bakvorm. Strijk het glad. Bedek de broodvorm met een vochtige theedoek of met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plaats ca. 30-45 minuten rijzen (tot het in omvang is verdubbeld). Bestrijk het gerezen brood met wat zonnebloemolie; zo krijgt het na het bakken een mooie bruine korst. Plaats in de tussentijd een vuurvaste schaal met water op de bodem van de oven en verwarm voor op 190°C (met boven- en onderverwarming). Bak het brood in 60 minuten gaar. Neem het brood uit de oven, keer de vorm om en snijd het brood pas aan, wanneer het volledig is afgekoeld. Het brood in de koelkast bewaren.

Inspiratie

  1. image
    Finax Broodmix wit glutenvrij 900 Gram Finax Broodmix wit
    5,99
    900 Gram
  2. image
    RUF Cakemix marmer 430 Gram Een heerlijke glutenvrije cakemix marmer
    3,98
    430 Gram
  3. image
    Candy Tree Dropveters zout glutenvrij bio 100 Gram Candy Tree dropveters zout glutenvrij
    2,55
    100 Gram
  4. image
    TerraSana Ramen bruine rijst bio 280 Gram Terrasana Ramen bruine rijst bio
    5,99
    280 Gram
  5. image
    Schar Gnocchi glutenvrij 300 Gram Dr Schar Gnocchi
    3,58
    300 Gram
  6. image
    Ma Vie Sans Mix voor pizzabodems glutenvrij bio 350 Gram Ma Vie Sans Gluten Mix voor pizzabodem
    4,55
    350 Gram