Wat heb je nodig?

  • 200 gram fusilli
  • 2 bouillonblokjes
  • Een halve krop sla
  • Een handvol gele rozijnen
  • 1 appel
  • Een halve limoen
  • 100 gram gerookte kip
  • 15 snoeptomaatjes
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • Een halve komkommer
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

  1. Zet een grote pan water op het fornuis en breng het water aan de kook.

  2. Doe 2 bouillonblokjes in de pan, wacht tot deze zijn opgelost en kook daarna de pasta gaar.

  3. Laat de pasta afkoelen. Je kunt er een beetje olijfolie overheen gieten om te voorkomen dat het aan elkaar plakt.

  4.  Was alle groente. Snijd daarna de komkommer, tomaatjes en appel in blokjes. Snijd de sla fijn.

  5. Doe de komkommer, tomaatjes, appel en sla in een grote kom. Voeg de gerookte kipfilet en een handvol gele rozijnen toe.

  6. Maak de dressing door 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel acaciahoning, het sap van een halve limoen en 1 theelepel Italiaanse kruiden in een bakje goed te mengen.

  7. Voeg de koude pasta toe aan de grote kom en meng alles goed door elkaar. Giet de dressing erover en hussel nogmaals.