Een lekker en makkelijk recept voor een glutenvrije en vegan granola.
Wat heb je nodig?
- 450 gram havervlokken glutenvrij
- 200 gram amandelen
- 2 grote eetlepels kokosolie
- 6 eetlepels esdoornsiroop
- 1 citroen (biologisch, je gebruikt de schil)
- 1 zakje vanillesuiker


Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in een grote glazen schaal in de magnetron.
- Voeg 6 eetlepels esdoornsiroop, de geraspte schil van 1 citroen en 1 zakje vanillesuiker toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg 450 gram havervlokken en 200 gram amandelen toe aan de schaal en mix dit goed door elkaar, zodat alles is bedekt met het citroen mengsel.
- Smeer dit uit op de bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bakplaat in de oven voor 30 minuten op 150 graden. Halverwege het mengsel keren.
- Goed laten afkoelen en dan is het klaar om in een goed afsluitbare pot te bewaren.
De voorjaarsgranola is heerlijk met yoghurt en seizoensfruit zoals perzik of abrikozen.