Een lekker en makkelijk recept voor een glutenvrije en vegan granola.

Wat heb je nodig?

  • 450 gram havervlokken glutenvrij
  • 200 gram amandelen
  • 2 grote eetlepels kokosolie
  • 6 eetlepels esdoornsiroop
  • 1 citroen (biologisch, je gebruikt de schil)
  • 1 zakje vanillesuiker

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie in een grote glazen schaal in de magnetron.
  3. Voeg 6 eetlepels esdoornsiroop, de geraspte schil van 1 citroen en 1 zakje vanillesuiker toe. Meng goed door elkaar.
  4. Voeg 450 gram havervlokken en 200 gram amandelen toe aan de schaal en mix dit goed door elkaar, zodat alles is bedekt met het citroen mengsel.
  5. Smeer dit uit op de bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Zet de bakplaat in de oven voor 30 minuten op 150 graden. Halverwege het mengsel keren.
  7. Goed laten afkoelen en dan is het klaar om in een goed afsluitbare pot te bewaren.

De voorjaarsgranola is heerlijk met yoghurt en seizoensfruit zoals perzik of abrikozen.