Geïnspireerd op het recept van Ingrid Duifhuizen - TerraSana
Caloriearm | Glutenvrij | Vegan | Koolhydraatarm | Suikervrij | Koreaans
Wat is kimchi?
Kimchi is een traditionele Koreaanse gefermenteerde groente, meestal gemaakt van Chinese kool. Dit eenvoudige recept is speciaal ontworpen voor beginners zonder ervaring met thuis fermenteren. Met een beetje nieuwsgierigheid en een handige pickle pers wordt het maken van kimchi een stuk eenvoudiger. Geniet van de knapperige Chinese kool, gecombineerd met een smaakvolle mix van kruiden.
Benodigheden
- (Keltisch) zeezout
- Chinese kool
- Water
- Chilivlokken
- Vegan worchestershire
- Genmai su
- Gember
- Knoflook
Keukenspullen: pickle pers
- 6 gram
- 280 gram
- 60 ml
- 1 theelepel
- 15 ml
- 1 eetlepel
- 5 gram
- 2 teentjes
Bijgerecht
Gefermenteerd eten
8 porties
15 minuten bereiden
24 uur wachten
1 uur weken
Hoe maak je kimchi?
- Doe de stukken Chinese kool in een grote kom en strooi het zeezout erover. Kneed de kool met je handen om het zout goed te verdelen.
- Pers de knoflook en rasp de gember. Meng dit met de chilivlokken, de vegan Worcestershire saus en de genmai su tot een egale pasta.
- Voeg de Chinese kool toe aan de kimchi pasta en meng alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel in de pickle pers. Sluit de pers goed af en laat het mengsel 24 tot 48 uur fermenteren op kamertemperatuur.
Tips
- Wil je kimchi op een authentieke manier pittig maken? Probeer dan gochugaru, dat zijn Koreaanse chilivlokken. In vergelijking met gewone chilivlokken is gochugaru milder van smaak en grover van structuur. Gebruik je gochugaru? Voeg dan ongeveer een derde meer toe dan in het recept staat.
- Je kunt de kimchi tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
- Je kunt de fermentatietijd naar voorkeur aanpassen. Proef de kimchi na een aantal uur om te bepalen of de smaak naar wens is. Bij een pickle pers is het gebruikelijk om tot 7 dagen te fermenteren
