nl
fr
Wachtwoord vergeten?

Belangrijke mededeling: Handhaving op melatonineproducten

09-06-2020

Handhaving op melatonineproducten

Holland Pharma heeft een brief ontvangen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over de uitvoerig van toezichtactiviteiten t.a.v. melatonineproducten. Hierin vermeld het IGJ dat zij de afgelopen maanden 10 bedrijven hebben bezocht en 84 melatonine producten hebben beoordeeld. 67 producten zijn na deze beoordeling aangemerkt als geneesmiddel, maar zijn niet als geneesmiddel geregistreerd. Voor deze producten geldt dan ook geen handelsvergunning en mogen niet in Nederland verhandeld worden. De IGJ heeft een lijst van deze producten op haar website gepubliceerd. Wanneer de IGJ of NVWA bij een inspectie deze niet-geregistreerde producten aantreft, wordt hierop gehandhaafd.

 

Lees meer informatie op de pagina ‘Veelgestelde vragen over melatonine’ op de website van de inspectie.

 

 

 

Belangrijke mededeling: Klamath bio poeder 75g - Super Greens van het merk Purasana

23-07-2020

Na controle door Sciensano werd een te hoge waarde cyanotoxines vastgesteld in het product “Klamath bio poeder 75g – Super Greens” van het merk Purasana.

CBG: "Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie" Lees meer >

10-07-2020

NRC en Zembla hebben recent een artikel gepubliceerd over vervuiling van paracetamol met para-chlooraniline (PCA), een stof die mogelijk kankerverwekkend is. Volgens het CBG komt de hoeveelheid PCA in de in opdracht van NRC en Zembla geteste paracetamol niet boven de toegestane hoeveelheid uit. De veiligheid van het gebruik van paracetamol is niet in gevaar.

Belangrijke mededeling: veiligheidswaarschuwing Purasana Cartipol en Fat Absorbent

16-06-2020

Purasana nv heeft de aanwezigheid van allergenen vis en schaaldieren, die niet duidelijk op het etiket vermeld staan, in het product Cartipol, vastgesteld.

Geen btw op mondkapjes tot met 1 september

27-05-2020

De overheid heeft recentelijk aangekondigd dat vanaf 25 mei t/m 1 september 2020 de btw op mondkapjes vervalt.

Belangrijke mededeling: veiligheidswaarschuwing De Cruydhof Glucosamine chondroitine MSM

26-05-2020

In de potten Glucosamine chondroitine MSM met chargenummer B1910047 zitten visolie capsules (bevat het allergeen vis) i.p.v. glucosamine-chondroïntine-MSM tabletten. De informatie op het etiket komt niet overeen met de inhoud.