nl
fr
Wachtwoord vergeten?

Geen btw op mondkapjes tot met 1 september

27-05-2020

De overheid heeft recentelijk aangekondigd dat vanaf 25 mei t/m 1 september 2020 de btw op mondkapjes vervalt. Dit geldt voor alle typen mondkapjes (zowel medisch als niet-medisch) en voor alle verkopen. Mondkapjes vallen normaal gesproken onder het hoge btw-tarief van 21%. Aanleiding van deze maatregel is dat het per 1 juni verplicht wordt een niet-medisch mondkapje te dragen in het OV. De overheid wil hiermee de consument tegemoet komen in de kosten (bron: RIVM). 

Wanneer u mondkapjes besteld, wordt het btw-tarief weergegeven met code G (Geen btw). Deze code staat gelijk aan 0% btw, evenals L gelijk staat aan 9% btw en H aan 21% btw.  

Belangrijke mededeling: veiligheidswaarschuwing Purasana Cartipol en Fat Absorbent

16-06-2020

Purasana nv heeft de aanwezigheid van allergenen vis en schaaldieren, die niet duidelijk op het etiket vermeld staan, in het product Cartipol, vastgesteld.

Belangrijke mededeling: Handhaving op melatonineproducten

09-06-2020

Handhaving op melatonineproducten

Belangrijke mededeling: veiligheidswaarschuwing De Cruydhof Glucosamine chondroitine MSM

26-05-2020

In de potten Glucosamine chondroitine MSM met chargenummer B1910047ázitten visolie capsules (bevat het allergeen vis) i.p.v. glucosamine-chondro´ntine-MSM tabletten. De informatie op het etiket komt niet overeen met de inhoud.

Nieuw informatiecentrum over voedingssupplementen

15-05-2020

Kortgeleden is het online Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) gelanceerd.

Amiset en Vitamins Direct bedanken Holland Pharma

25-03-2020

Wat een leuke verrassing! Zojuist ontvingen wij van een van onze leveranciers en een klant een bus vol bossen rozen voor onze medewerkers als steuntje in de rug in deze pittige en onzekere tijd.