nl
fr
Wachtwoord vergeten?

Belangrijke mededeling melatonine producten van 0,3 mg en hoger. Lees meer...

12-11-2019

Per november 2019 gaat de IGJ intensiever handhaven op producten met melatonine, met een dagdosering van 0,3 mg melatonine en hoger

Op dit moment is niet duidelijk of een melatonine product met meer dan 0,3 mg melatonine als geneesmiddel of voedingssupplement wordt gezien. De IGJ gaat daarom per product beoordelen of het een geneesmiddel is of niet. 

Holland Pharma heeft daarom besloten om in afwachting van de uitspraak van IGJ, producten met 0,3 mg of meer niet meer in te kopen. 

Toelichting
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beschouwen producten met een doseeradvies van minder dan 0,3 mg melatonine per dag als levensmiddel vallend onder de Warenwet. Dit uiteraard onder voorwaarde, dat de producten niet zijn voorzien van een medische claim, wat valt onder het aandieningscriterium voor geneesmiddelen.

De IGJ stelt zich op het standpunt dat producten met een dagdosering van 0,3 mg melatonine op farmacologische wijze meerdere fysiologische functies van het menselijk lichaam beïnvloedt. Producten met een doseeradvies dat leidt tot een inname van een hoeveelheid melatonine van 0,3 mg of meer per dag, worden op basis van toedieningscriterium beschouwd als geneesmiddel en vallen daarom onder de Geneesmiddelenwet. Dit betekent dat producten vanaf 0,3 mg voordat ze in handel worden gebracht geregistreerd dienen te zijn als geneesmiddel.

Amiset en Vitamins Direct bedanken Holland Pharma

25-03-2020

Wat een leuke verrassing! Zojuist ontvingen wij van een van onze leveranciers en een klant een bus vol bossen rozen voor onze medewerkers als steuntje in de rug in deze pittige en onzekere tijd.

Aangepaste bereikbaarheid en levering tijdens feestdagen

24-03-2020

Tijdens Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren hebben wij een aangepaste bereikbaarheid en levering. Wij raden u aan uw bestelling daarom vroegtijdig aan ons door te geven.

Recall Jacob Hooy Gemalen Gember

13-03-2020

Van onze leverancier Jacob Hooy krijgen wij het bericht dat zij alle gember gemalen met partijen 18713 en 18714 terugroepen. Deze recall betreft de artikelnummers 607045 (250 gram) en 907505 (1 kilogram).

Bestel nu paasproducten!

09-03-2020

Bestel nu uw paasproducten.

Heel Biologische Geneesmiddelen neemt deel VSM assortiment over

17-02-2020

In september 2019 heeft moedermaatschappij Schwabe Group besloten om met ingang van 1 januari 2020 voor het grootste deel van de VSM producten, namelijk de zelfzorgproducten, op de Nederlandse markt samen te werken met Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. als distributiepartner. VSM Geneesmiddelen BV te Alkmaar blijft groothandelsleverancier voor de VSM enkelvoudige geneesmiddelen en de VSM Schüssler mineraalzouten.