Wachtwoord vergeten?

Belangrijke mededeling melatonine producten van 0,3 mg en hoger. Lees meer...

12-11-2019

Per november 2019 gaat de IGJ intensiever handhaven op producten met melatonine, met een dagdosering van 0,3 mg melatonine en hoger

Op dit moment is niet duidelijk of een melatonine product met meer dan 0,3 mg melatonine als geneesmiddel of voedingssupplement wordt gezien. De IGJ gaat daarom per product beoordelen of het een geneesmiddel is of niet. 

Holland Pharma heeft daarom besloten om in afwachting van de uitspraak van IGJ, producten met 0,3 mg of meer niet meer in te kopen. 

Toelichting
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beschouwen producten met een doseeradvies van minder dan 0,3 mg melatonine per dag als levensmiddel vallend onder de Warenwet. Dit uiteraard onder voorwaarde, dat de producten niet zijn voorzien van een medische claim, wat valt onder het aandieningscriterium voor geneesmiddelen.

De IGJ stelt zich op het standpunt dat producten met een dagdosering van 0,3 mg melatonine op farmacologische wijze meerdere fysiologische functies van het menselijk lichaam beïnvloedt. Producten met een doseeradvies dat leidt tot een inname van een hoeveelheid melatonine van 0,3 mg of meer per dag, worden op basis van toedieningscriterium beschouwd als geneesmiddel en vallen daarom onder de Geneesmiddelenwet. Dit betekent dat producten vanaf 0,3 mg voordat ze in handel worden gebracht geregistreerd dienen te zijn als geneesmiddel.

Chi 40 jaar: Congres groot succes!

11-12-2019

Door middel van het Chi Congres heeft Chi haar jubileum samen met 600 professionals gevierd!

Bereikbaarheid en levering tijdens de feestdagen - drukte in december en januari

09-12-2019

Tijdens kerst en oud & nieuw hebben wij een aangepaste bereikbaarheid en levering.

Bestel nu kerstproducten

03-12-2019

Bestel nu uw kerstartikelen zoals biologische, gluten-, suiker- en/of lactosevrije chocolade, snacks, thee of sappen. En niet te vergeten kaarsen, geschenkverpakkingen of heerlijk geurende etherische oliemixen. OP = OP!

Verzamelfacturen nu ook per e-mail beschikbaar

13-11-2019

Vanaf nu kunt u naast uw reguliere facturen ook uw verzamelfacturen per e-mail ontvangen. Doet u milieubewust met ons mee? Zet de optie ‘Ik wil mijn verzamelfacturen per post ontvangen’ dan op nee. U kunt uw keuze hiervoor eenvoudig aangeven via “Mijn Holland Pharma” in uw ‘Bedrijfsprofiel’ onder het kopje ‘Voorkeuren’.

LichtWesen seminar 23 & 24 november

01-11-2019

LichtWesen organiseert een nieuw weekendseminar met het thema ‘Ik word gerespecteerd zoals ik ben’.