Wachtwoord vergeten?

80% van de wereldbevolking heeft een te laag vitamine E niveau

Uit recent onderzoek is gebleken dat 4/5de van de algehele wereldbevolking een te laag vitamine E niveau heeft. Verontrustend, omdat vitamine E belangrijk is voor veel processen in het menselijk lichaam. De onderzoekers concluderen dat vitamine E meer aandacht moet krijgen, om ervoor te zorgen dat mensen de aanbevolen hoeveelheid vitamine E daadwerkelijk gaan consumeren.

Het onderzoek, een review van 132 studies, uitgevoerd door het Mannheim Institute of Public Health in Duitsland, laat zien dat slechts 21% van de wereldpopulatie een serum alfa- tocoferol (vitamine E) bloedwaarde heeft van boven de 30 µmol/L. Het is gebleken dat een bloedwaarde van 30 µmol/L of hoger positieve effecten heeft op de gezondheid. Vitamine E is een antioxidant, die de cellen van het lichaam kan beschermen tegen oxidatieve schade. Het speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en de geleiding van signalen door het zenuwstelsel. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat vitamine E belangrijk is voor hart en bloedvaten en het goed is voor je immuunsysteem.

Het merendeel van de wereldbevolking krijgt dus onvoldoende vitamine E binnen. Dit moet volgens de onderzoekers snel veranderen. Het is erg belangrijk om meer vitamine E te consumeren. Naast het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E, zoals granen, noten, zaden, groenten en fruit, kunnen voedingssupplementen met vitamine E een goede aanvulling zijn. Vooral voor jonge kinderen, die weinig groente en fruit eten, is vitamine E suppletie aan te raden.

Overige berichten

Klant worden?

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden

Copyright 2015 - 2016 Varuvo

 

 
 

CONTACT

Varuvo
Hesselinks Es 11
7271 LB Borculo
+31 (0)545 25 10 95
info@varuvo.nl