Wachtwoord vergeten?

80% van de wereldbevolking heeft een te laag vitamine E niveau

20-09-2016

Uit recent onderzoek is gebleken dat 4/5de van de algehele wereldbevolking een te laag vitamine E niveau heeft. Verontrustend, omdat vitamine E belangrijk is voor veel processen in het menselijk lichaam. De onderzoekers concluderen dat vitamine E meer aandacht moet krijgen, om ervoor te zorgen dat mensen de aanbevolen hoeveelheid vitamine E daadwerkelijk gaan consumeren.

Het onderzoek, een review van 132 studies, uitgevoerd door het Mannheim Institute of Public Health in Duitsland, laat zien dat slechts 21% van de wereldpopulatie een serum alfa- tocoferol (vitamine E) bloedwaarde heeft van boven de 30 µmol/L. Het is gebleken dat een bloedwaarde van 30 µmol/L of hoger positieve effecten heeft op de gezondheid. Vitamine E is een antioxidant, die de cellen van het lichaam kan beschermen tegen oxidatieve schade. Het speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en de geleiding van signalen door het zenuwstelsel. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat vitamine E belangrijk is voor hart en bloedvaten en het goed is voor je immuunsysteem.

Het merendeel van de wereldbevolking krijgt dus onvoldoende vitamine E binnen. Dit moet volgens de onderzoekers snel veranderen. Het is erg belangrijk om meer vitamine E te consumeren. Naast het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E, zoals granen, noten, zaden, groenten en fruit, kunnen voedingssupplementen met vitamine E een goede aanvulling zijn. Vooral voor jonge kinderen, die weinig groente en fruit eten, is vitamine E suppletie aan te raden.

Bestel nu Sinterklaas snoepgoed

30-10-2017

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Op zaterdag 18 november zet de goedheiligman weer voet aan wal in ons land. Bestel nu uw Sinterklaas snoepgoed zoals biologische, gluten-, suiker- en lactosevrije kruidnootjes, speculaas en chocolade. OP = OP!

Varuvo website in een nieuw jasje

16-09-2017

Het is u vast al opgevallen, de website is in een nieuw jasje gestoken! De site is breder waardoor meer ruimte beschikbaar is voor (product)nieuws.

Dé Bewustwinkelen Vierdaagse drogist is geopend

18-07-2017

Voor het vierde jaar op rij heeft Bewustwinkelen.nl haar pop-up drogisterij geopend op de Wedren; het start- en finishpunt van de Nijmeegse Vierdaagse.

Terranova Life Drink wint Veggie Award 2017

22-06-2017

Terranova heeft voor de Life Drink een Veggie Award ontvangen voor Beste Supplement 2017.

Holland Pharma Informatiebeurs groot succes

12-06-2017

Afgelopen zaterdag was Graafschap Stadion de Vijverberg in Doetinchem het speelveld voor onze jaarlijkse Informatiebeurs. Wij hebben ruim 500 winkeliers en therapeuten welkom mogen heten op deze heerlijke lentedag.