nl
fr
Mot de passe oublié ?

Nieuw informatiecentrum over voedingssupplementen

15-05-2020

Kortgeleden is het online Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) gelanceerd. Gebruikers vinden hier informatie over hoe ze aan hun gezondheid kunnen werken met voedingssupplementen, als onderdeel van gezonde voeding. Het doel is iedereen die met gezondheid bezig is op een wetenschappelijk onderbouwde manier voor te lichten. Het nut en de veiligheid van vitamines, mineralen, kruiden en overige supplementen komen uitgebreid aan bod. IVG vervangt Supplementinfo.nl.
 
Het informatiecentrum laat aan de hand van leefstijl, leeftijd, ongemakken of andere situaties zien hoe mensen met voedingssupplementen zelf aan hun gezondheid kunnen werken. Ook kan gezocht worden naar veel verschillende stoffen, zoals vitamines, mineralen, kruiden en overige ingrediënten, die in voedingssupplementen voorkomen. Wat kunnen supplementen doen voor de gezondheid en hoe zit het met de veiligheid? Deze vragen en anderen worden allemaal beantwoord op: https://www.ivg-info.nl/.
 
Wetenschappelijk bewezen als leidraad
IVG informeert over gezondheidseffecten die wetenschappelijk bewezen zijn of waar sterke aanwijzingen voor zijn. Rinske: ‘Bij vitamines, mineralen en overige supplementen communiceren we gezondheidseffecten die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Goed onderbouwde en wettelijke toegestane gezondheidseffecten worden gemarkeerd met drie blaadjes. Wanneer er aanwijzingen zijn dat een bepaalde stof een positief effect in het lichaam heeft, maar de wetenschappelijke onderbouwing nog beperkt is of komt van traditioneel gebruik, wordt dit ook duidelijk aangegeven. Dit is vaak het geval bij kruidensupplementen. Een team van voedingsexperts is verantwoordelijk voor de inhoud en ziet daar streng op toe.’
 
 
Het centrum is een initiatief van NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen.

Disponibilités et livraisons adaptées autour des jours fériés

24-03-2020

Disponibilités et livraisons adaptées autour des jours fériés

Annonce importante : Rappel gingembre moulu Jacob Hooy

16-03-2020

Notre fournisseur Jacob Hooy rappelle tous les gingembres moulus des lots 18713 et 18714. Ce rappel concerne les codes produit 607045 (250g) et 907505 (1kg).

Commandez maintenant les produits de Pâques !

10-03-2020

Commandez maintenant les produits de Pâques !

Annonce importante : Adaptation des mesures dans le cadre du coronavirus [08-05-2020]

09-03-2020

Le coronavirus a un impact important. Tant la sécurité de nos salaries et de partenaires que la continuité de notre activité et de la vôtre sont primordiales pour nous. C’est pour cela que nous avons mis en place un nombre de mesures et vous demandons votre compréhension et votre coopération :